Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

2019-05-21 13:22:27

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Tovább folytatódhat az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztése: a tavalyi esztendő után 2019-ben is eszközfejlesztési támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Az előző évhez hasonlóan idén is várható, hogy a lehetőséggel minden érintett élni fog, így az egy tűzoltóság által maximálisan pályázható összeg ezúttal is ötmillió forint.

Pályázni az önkormányzati tűzoltóságoknál kötelezően előírt tűzoltó-védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő, vagy már meglévő technikai eszköz felújítására lehet.

Új elemként került be az idei pályázatba az infokommunikációs, tisztító és karbantartó eszközök, illetve a kompozitpalack elszámolhatósága is.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak 2019. június 19-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatokat legkésőbb 2019. július 31-ig bírálják el.

A pályázati anyagok a BM OKF oldaláról letölthetők.