Hírek


VIII. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési bajnokság – záró forduló

2018-10-09 12:51:55

2018. október 6. án rendezték a bajnokság 8. fordulóját a Győr-Moson-Sopron megyei Kunszigeten. Az érmeket és kupákat a Magyar Tűzoltó Szövetség biztosította. A szövetséget Dobson Tibor tű. ddtbk., a szövetség elnöke,  és Kelemen Zsolt alelnök képviselte.

A versenyzők 2 futamon mérhették össze tudásukat, reggel 8 órától zajlott az elmaradt Városlődi verseny, 9 csapat részvételével.

10 órakor vette kezdetét a Kunszigeti futam megnyitója 21 csapat részvételével.

A versenycsapatok 3 kategóriában mérhették össze tudásukat.

A Kunszigeti Láng Angyalai élménybeszámolója:

Nagy izgalommal várta csapatunk a VIII. Kismotorfecskendő-Szerelési bajnokság hazai rendezésű 8. záró fordulóját. Heteken át tartó tervezés-szervezés előzte meg a futamot. Szerettünk volna egy nagyon jó hangulatú, színvonalas időtöltést biztosítani a bajnokság résztvevőin túl, a környékünkön működő hivatásos és létesítményi tűztoltóságoknak, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületeknek.

 A versenyt megelőző nap, pénteken Böhönye, Püspökladány és a Tűztiprók csapatát fogadhattuk. A helyi sportcsarnokban biztosítottunk a csapatok elszállásolását. Az est folyamán egy rendkívül jó hangulatú, csapart építő bulival hangolódtunk a szombati versenyre.

Reggel 8 órai kezdettel mérhettük össze tudásunkat 8 csapattal, az elmaradt Városlődi fordulóban.

10 órakor kezdetét vette a megnyitó, amelyen Polgármesterasszony köszöntötte a meghívott vendégeket, a verseny csapatokat és az érdeklődőket, majd ezután Dobson Tibor dandártábornok Úr, ünnepi gondolatait hallgathattuk meg. Egy Bábits Norbert által előadott verssel emlékeztünk meg a 13 Aradi vértanúra, majd Horváth Klára előadásában egy Bulik Lívia verset hallgathattak meg a jelenlévők.

A futam 2 pályán zajlott, egyik pályán a modern kategória futamai, míg a másik pályán pedig a férfi és női retró kategória futamai követték egymást.

Külön öröm számunkra, hogy megtiszteltek minket Szilasi barátaink is a versenyünkön való részvételükkel.

A bajnokság utolsó futama után, zumba előadással kedveskedtünk a csapatoknak és a megjelent érdeklődőknek. A nap folyamán ügyességi vetélkedőben vehettek részt 2 főből álló csapatok.

Az ebédről a Kis Duna vendéglő a desszertről pedig családtagjaink gondoskodtak.

16 órakor vette kezdetét az eredményhirdetés, melyre tiszteletét tette a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke, Kelemen Zsolt Úr.

Rengeteg különdíjjal készültünk a csapatoknak, szerettük volna, ha senki nem távozik üres kézzel, hisz mind nyertesek vagyunk.

Az eredményhirdetés végén az egész bajnokság megálmodóját, barátunkat, Nemes Istvánt, és a mi csapatunk felkészítőit, Kunsziget ÖTE gazdasági vezetőjét Börzseiné Major Emőkét, és Kunsziget ÖTE általános parancsnokát Börzsei Arnoldot köszöntöttük, azt est lezárása képpen pedig bállal készültünk miden résztvevőnek.

Nagyon köszönjük minden csapatnak a versenyen és a bajnokságban való részvételt. A 3. évünk volt az idei a bajnokságban ez idő alatt nagyszerű embereket ismerhettünk meg bennetek, akikkel mára barátokként váltunk el.

A következő eredmények születtek:

Városlődi Futam:

Modern kategória

  1. EGIS LTP
  2. Láng Angyalai
  3. Sárosd ÖTE férfi

Férfi retró kategória:

  1. EGIS LTP
  2. Komlóska ÖTE
  3. Tűztiprók ÖTE

Női retró kategória:

  1. Sárosd ÖTE
  2. Böhönye
  3. Láng Angyalai

 

Kunszigeti futam:

Modern kategória:

  1. EGIS LTP
  2. SZILAS ÖTT
  3. NEMAK II

Férfi retró kategória:

  1. Szilas ÖTT
  2. EGIS LTP
  3. Komlóska ÖTE

Női retró kategória:

  1. Láng Angyalai
  2. Sárosd ÖTE
  3. Böhönye

 

A VIII. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési bajnokság Összetett eredményei (4 legjobb időeredmény) alapján:

 

Modern kategóriában összesen 41 csapat közül:

  1. Püspökladány HTP
  2. EGIS LTP
  3. Baja HTP

 

Férfi retró kategóriában összesen 33 csapat közül:

  1. EGIS LTP
  2. Komlóska ÖTE
  3. Baja HTP

 

Női retró kategóriában összesen 7 csapat közül:

  1. Láng Angyalai
  2. Böhönye
  3. Sárosd ÖTE

 

Gratulálunk Mindenkinek!

Kunszigeti Láng Angyalai Tűzoltó csapata

 

Fotó: Börzsei Vivien

Vissza